Helppo kesäinen mansikkatorttu

Yllättikö kesävieraat mökillä tai pitäisikö kesälauantain brunssille saada joku helppo, nopea ja herkullinen, ehkä vielä gluteeniton, maidoton, munaton… jälkiruoka? Tämän helpon ja herkullisen tortun pyöräytät n. 20 minuutissa, ja voit halutessasi tehdä sen maidottomana, munattomana, viljattomana ja ilman valkoista sokeria.

Tämän jälkkärin voit tehdä myös ketoosi-versiona ilman hiilihydraatteja korvaamalla kaurajauhon kookos- tai pähkinäjauhoilla, valitsemalla valmiin vaniljakastikkeen tilalle toisen purkin kookoskermaa ja käyttämällä makeutukseen vain ihan pienen tilkan hunajaa tai steviaa. Kookoskermavaahdon voit makeuttaa myös vaniljajauheen kanssa muutamalla pieneksi silputulla taatelilla. 

Torttu on vegaaninen, kun korvaat munan kaurapohjaisella jugurtilla ja valitset rasvaksi voin sijaan esimerkiksi kookosöljyn.

Pohja:

75g voita tai kookosöljyä sulatettuna

1,5 dl manteli- tai pähkinäjauhoja

2dl kookoshiutaleita

2dl gluteenittomia kaurahiutaleita (tai 1,5 dl kaurajauhoja/muita gluteenittomia jauhoja)

ripaus suolaa

2rk-0,5 dl hunajaa/kookossokeria/muuta makeutusta oman maun mukaan

1 muna TAI tilkka (n 0,5dl) esim. kaurajugurttia

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Voitele piirakkavuoka voilla/kookosöljyllä. Painele taikina kostutetuin sormin vuokaan ja halutessasi reunoille. Paista 200C:ssa muutama minuutti, kunnes pohja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täyte:

1 prk kookoskermaa (esim kara/SantaMaria/Pirkka) jääkaapissa säilytettynä

1 prk Oatly vaniljakastiketta

vaniljajauhetta, hunajaa tarvittaessa makeutukseen

1 litra marjoja

Vaahdota kookoskerma kylmänä. Kts tarvittaessa ohje Vanelja sivustolta. Sekoita vaniljakastike kookoskermaan, mausta vaniljalla ja tarvittaessa hunajalla. Levitä kookosvanilja- vaahto jäähtyneen pohjan päälle ja koristele  marjoilla.

Nauti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *