Vegaaninen matchajäätelö

Yhteistyössä Puhdas+

Matchajäätelö ja suklaakakku, ah, yksi ehdottomista omista suosikkiyhdistelmistä! Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä itse jäätelöä ja kun meidät Puhdas+ -tiimiläiset haastettiin kehittämään reseptejä, tiesin heti mitä täytyy kokeilla. Ensimmäinen versio jäätelöstä meni vähän överiksi, mutta tämä maidoton, vegaaninen(*) ja gluteeniton(*) kaura- ja kookoskermaan tehty matcha-lime -versio toimi taivaallisesti yhteen mutakakun kanssa!

Voit tehdä jäätelön jäätelökoneella, tai kuten itse tein laakeaan kannelliseen astiaan pakastimeen. Jäätelökonetta käytettäessä toimi koneen ohjeiden mukaan, aineita ei yleensä tarvitse vaahdottaa ennen jäätelökoneeseen laittoa.

Mikäli teet jäätelöä ilman konetta, kannattaa sitä käydä sekoittamassa 15-30 min välein pakastuksen aikana kunnes se on kohmettunut, muuten massa kovettuu yhdeksi kivikovaksi köntiksi. Astiaan tehdessä jäätelö kannattaa myös muotoilla valmiiksi palloiksi siinä kohtaa, kun massa on vielä sekoitettavissa ja ilmavaa. Tällöin sitä on näppärämpi annostella myös myöhemmin. Parhaimmillaan jäätelö on samana päivänä valmistuksesta, noin neljän tunnin jäädyttämisen jälkeen.

  • 2,5 dl kaurakermaa (*käytin gluteenitonta Kaslink Aito kauravispiä)
  • 1,5 dl kookoskermaa (käytin Santamaria creamier kookosmaitoa, jääkapissa säilytettynä, vain kermaosa, ei kirkasta nestettä)
  • 1-2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutetta
  • 2 limeä, mehu ja kuoriraaste
  • 1,5-2 rkl Puhdas+ Matchajauhetta
  • 0,5-0,75 dl makeutusta (käytin luomu ruokosokeria, mutta voit käyttää myös esim hunaja(*ei vegaaninen), kookospalmusokeri, koivusokeri, erytrioli, agave…)

Pese limet huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota kevyesti kaurakerma niin, että se on vaahtomaista, muttei olisi vielä pursotettavissa. Lisää kookoskerma ja makeutus, vatkaa hetki. Lisää vaahtoon “mausteet” eli vanilja, matcha, limen mehu ja kuoriraaste. Lisää mausteita ja makeutusta oman makusi mukaan sopivassa suhteessa. Huomioi, että massan pakastaminen tuo makuja terävämmin esiin.

Laita massa pakastumaan laakeaan kannelliseen astiaan ja käy sekoittamassa sitä jäädyttämisen aikana. Muotoile “palloiksi” valmiiksi asiassa.

Tarjoile lämpimän mutakakun kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *