Kuningatar-unelma raakakakku

Tämän kakun valmistamiseen tarvitset tehokkaan blenderin ja hieman kärsivällisyyttä, mutta ihanan raikas lopputulos palkitsee! Sain kunnian tehdä tämän kakun parhaan ystäväni 30-vuotis synttäreille ja koko kakku hujahti juhlijoiden suihin hetkessä.

Pohja
150 g pekaanipähkinöitä
8 taatelia
0,5-1rk kardemummaa maun mukaan
ripaus suolaa
½ dl kookosöljyä (huoneenlämpöinen)
(vettä)

Täyte
300 g cashew pähkinöitä
1 prk kookoskermaa (esim Santa Maria creamy, käytä vain kermaosa!)
½ dl kookosöljyä (huoneenlämpöinen)
4 rkl sitruunamehua
1tl-1 rkl vaniljauutetta (riippuen uutteen voimakkuudesta)
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
3-4 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1-2 tl kanelia
(vettä)

200g mustikoita
200g vadelmia

Koristeluun:
200g vadelmia
300g pensasmustikoita

  1. Laita pohjan sekä täytteen pähkinät likoamaan yön yli.
  2. Aloita huuhtomalla lionneet pähkinät kylmällä vedellä.
  3. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin. Lisää tilkka kerrallaan vettä ja jauha pohjan aineksia pikkuhiljaa blenderissä kunnes saat muruseosta muistuttavan koostumuksen. Tämä voi viedä aikaa useita minuutteja ja aineksia pitää muutaman “surautuksen” välein irrotella kannun reunoilta. Maltti on siis valttia, vältä lisäämästä liikaa vettä.
  4. Aseta irtoreunavuokaan (halk. 26-28cm) leivinpaperi pohjalle. Painele kakun pohjamassa vuoan pohjalle ja laita kakkupohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistumista.
  5. Erottele kookoskermasta paksu valkoinen kermaosa ja neste erilleen. Käytä kakkuun vain kermaosa!
  6. Huuhtaise blenderi ja lisää täytteen aineet blenderiin marjoja lukuunottamatta. Nestemäiset kannattaa laittaa pohjalle, jolloin alkuun pääseminen blendaamisessa helpottuu hieman. Lisää vettä massaan tarpeen mukaan, tilkka kerrallaan, sillä massan on tarkoitus olla niin tiivistä, että se lopulta juuri ja juuri pyörii blenderissä! Omaan kakkuuni meni vettä alle 1dl.
  7. Aja kakkumassaa blenderissä niin kauan, kunnes saat täysin sileän koostumuksen. Tehokkaalla blenderilläkin tähän menee noin 10min. Irrottele alussa kärsivällisesti massaa kannun reunoilta. Massan makua kannattaa tarkistaa blendaamisen edetessä ja lisää tarvittaessa mausteita (vanilja, sitruuna, kaneli) maun mukaan. Kun olet tyytyväinen massan sileyteen, lisää 200g jäisiä mustikoita ja jatka blendaamista niin kauan, että marjat rikkoutuvat ja massa tulee jälleen tasaiseksi.
  8. Lopuksi sekoita täytteeseen 200g jäisiä vadelmia kokonaisena. Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
  9. Ota kakku huoneenlämpöön n. 30min – 1h ennen tarjoilua ja koristele se vadelmilla ja pensasmustikoilla.
  10. Tarjoile kakku kohmeisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *